Semlans dag i dag hörde jag på radio Halland som jag
lyssnar på här på la Gomera.
Det gjorde jag i helgen till familjen här.
Bullar finns i panderian.
Malde mandel i denna till mandelmassan.
(det rök som bara den från den här antika maskinen)
Blandade socker o mald mandel
med mjölk
Blev god mandelmassa med en liten
pikant smak av rök, hmmm!!!
Vispade grädde
skar av "hattarna" på bullarna o
tog ut lite innanmäte o fyllde med
mandelmassan.
Sen på med grädden
o tog durkslaget
som sikt till florsockret.
Gick ner med sex semlor för dottern
med familj var där oxå.
Tog med en liter mjölk o förklarade att det ska ätas
i sopptallrik med varm mjölk.
Det blev så exotiskt svenskt, hehehehe
O så fick de dessa oxå.
Kan berätta att de tyckte det var väldigt gott!!!
FiA.
Åh va gott det ser ut och det kan jag förstå att dem blev glada för det är ju så svenskt o gott och duktig du är som fixar så där ....ha en fin dag kram
SvaraRaderaHaha, ja, man tager vad man haver som man säger :)
SvaraRaderaIdag gjorde jag mig en semla när de släta bullarna var klara.
Men gud så mysigt ni har det, så mycket god mat !!
Å så underbart att få se delfiner i frihet, det gjorde vi när vi var i Florida för 9 år sen o åkte ner till Key West.
Ha det så gott så hörs vi !!
Det är till att vara fiffilurig :)
SvaraRaderaVilket härligt kulturutbyte ni har!
SvaraRaderaDet fixade du bra! :)
SvaraRaderaÖnskar dig en skön dag kram
SvaraRadera