tisdag 17 februari 2015

Semla a la la Gomera.

Semlans dag i dag hörde jag på radio Halland som jag 

lyssnar på här på la Gomera.

Det gjorde jag i helgen till familjen här.

Bullar finns i panderian.

Malde mandel i denna till mandelmassan.

(det rök som bara den från den här antika maskinen)


Blandade socker o mald mandel

med mjölk


Blev god mandelmassa med en liten 

pikant smak av rök, hmmm!!!

Vispade grädde




skar av "hattarna" på bullarna o 

tog ut lite innanmäte o fyllde med

mandelmassan.


Sen på med grädden



 o tog durkslaget 

som sikt till florsockret.




Gick ner med sex semlor för dottern

med familj var där oxå.

Tog med en liter mjölk o förklarade att det ska ätas

 i sopptallrik med varm mjölk.

Det blev så exotiskt svenskt, hehehehe

O så fick de dessa oxå.



Kan berätta att de tyckte det var väldigt gott!!!

FiA.









6 kommentarer:

  1. Åh va gott det ser ut och det kan jag förstå att dem blev glada för det är ju så svenskt o gott och duktig du är som fixar så där ....ha en fin dag kram

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, man tager vad man haver som man säger :)
    Idag gjorde jag mig en semla när de släta bullarna var klara.
    Men gud så mysigt ni har det, så mycket god mat !!
    Å så underbart att få se delfiner i frihet, det gjorde vi när vi var i Florida för 9 år sen o åkte ner till Key West.
    Ha det så gott så hörs vi !!

    SvaraRadera
  3. Det är till att vara fiffilurig :)

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt kulturutbyte ni har!

    SvaraRadera
  5. Önskar dig en skön dag kram

    SvaraRadera