söndag 11 augusti 2013

Västeråsgurka

får jag för mig att lägga in så där vartannat år.

I år e de ett sånt år.

För många  år sedan  fick jag ett recept av en gammal man som var på gården

o köpte gurka samtidigt som jag.

Får ni för er att lägga in lite gurka 

prova gärna det här.


Jag brukar blanda lite atamon o ljummet vatten o skaka runt det i burken

med locket på,

hälla över till nästa osv innan jag lägger i gurkan.

Väldigt god!!!!!

FiA.












7 kommentarer:

  1. Så husligt av dig, det är inne nu för tiden!

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde ofta sådant förr men det är många år sen nu. Konstigt vad man förändras...förr syltade och saftade jag också, plockade alla bär själv. Numera plockar jag bara svamp som jag torkar...Kramiz

    SvaraRadera
  3. Du är en riktig hus mor du :)
    Jag tänker faktiskt koka vinbärssaft för första gången. Tro hur det går??? :)
    Kramen♥

    SvaraRadera
  4. säkert supergott men det där kan jag inte äta, alldeles för mycket socker i den där lagen
    önskar dig en fin start på nya veckan
    kramar

    SvaraRadera
  5. Mmmmmm! Så gott!
    Jag brukar göra en snabbvariant på sommargurka: 1-2-3 lag och skivad slanggurka, varvat med dill och senapsfrön.
    Det blir klart på några timmar men har kortare hålltid.

    Kram

    SvaraRadera
  6. God morgon i stugan denna tisdag som för övrigt är min första arbetsdag. kramiz

    SvaraRadera
  7. Har lagt in gurka en gg, jättegott men det tog ju aldrig slut.. *L*
    Numera nöjer jag mig med rödbetor..
    ha en bra dag !!

    SvaraRadera