måndag 17 december 2012

Jorå

igår tog jag mig hem.

De större vägarna var inga problem men

småvägarna var blank is.

Packad snö o regn på det, hua!!!!!!


Minns en vinter, hade sladdat upp på uppfarten o gått in.

Tittar ut o då glider bilen bakåt på isen,

alltså hjulen stog still.

Men buskar o sly satte stopp för att ekipaget

skulle åka ner i bäcken.

Men nu e de plusgrader o jag e ledig, hurra!!!!!

FiA.








5 kommentarer:

  1. Åh låter skönt att du kom hem och sen skönt för dig att vara ledig ...ta hand om dig o hur är det med vänninanB? kramen

    SvaraRadera
  2. rena rama blankisen, vilken tur att du tog dig hem utan incidenser och vad härligt att du är ledig nu :)
    Sv: jag har själv ändrat lite på receptet eftersom jag är diabetiker, så här gör jag:
    skalar och tärnar kålroten, du måste ganska många, ja det beror ju på hur mycket du vill ha :) men du förstår vad jag menar.
    du tärnar alltså kålroten och sedan kokar du den tills den är mjuk, mosar den fin och blandar i några ägg, jag tog tre ägg till 5 kålrötter, lite salt, paprikapulver och ingefära, spara lite av kokevattnet som du sedan kan blanda i och liksom känna efter så att det är en ganska lös konsistens, annars blir kålrotslådan för torr, du smörjer formar och sätter blandningen i och så in i ugnen på 175 grader i lite drygt en timme, låt det sedan stå kvar i eftervärmen, jag brukar låta dem stå kvar över natten, sedan kan du frysa in den om du vill eller om du gör den precis innan julafton så kan du ju ha den i kylen, jättegott
    kramar

    SvaraRadera
  3. Sv: det var så lite så :) och jag tycker också bättre om plusgrader även om det blir söligt och vovvarna blir smutsiga
    kramar

    SvaraRadera
  4. Skönt med ledighet :)
    Men plusgrader, nja det vet jag inte om jag vill ha???
    Kramen♥

    SvaraRadera