onsdag 13 mars 2013

Årjäng o fyllda paprikor

kanske inte rätt tid prismässigt med fyllda paprikor  men

det har jag gjort i dag.

Okokt bulgur i bunken, finhackad (halv) lök, ägg, nötfärs o kryddor.

Urtagna paprikor.

fyllde paprikorna med färsblandningen.

Blir det över färs kan man göra små frikadeller o lägga i såsen.

Paserad tomat, lite vatten, halva finhackade löken o kryddor.


rör om lite o lägg i de nu fyllda paprikorna

i med mer passerad tomat o lite vatten,

på med lock o låt det småkoka i ca 45 / 50 minuter.


Från början var det okokt ris i färsen men i brist på det i dag blev det bulgur.

Till det hade vi potatisgratäng från i går men bara bröd eller

potatismos e gott till.

Gjorde väninnan B:s tallrik så fin på brickan med grönt o sånt men

glömde ta kort.

Så ni får hålla till godo med min "tråkigare" tallrik, hehehehe,



i går satt jag o öppnade nästan inbrotts säkra plastpåsar.

Madre Mia! ska de va så?


sådär, färdigklart!


nu kan vi frysa in portioner med fylld paprika.

I morgon förmiddag styr jag hemåt igen.

Blir lite "fredag" på torsdagkvällen innan jobb hela helgen.

FiA.



18 kommentarer:

  1. Ja...sånt är livet, hehe...
    Men mums va gott de där såg ut da...
    Hon jag köpte grisöronen av sa att de var färska å att de skulle helst frysas in, därför det växer baggar å skit i dem, bläää å de sa hon när jag betalt å gjort klart.
    Nu ligger de i frysen!!!
    Kramis.

    SvaraRadera
  2. vad gott :) inbrottssäkra plastpåsar :) jo, det är många förpackningar nuförtiden som verkligen är inbrottssäkra
    kramar och kör försiktigt när du ska hemåt igen

    SvaraRadera
  3. Såna paprikor har jag aldrig tillagat. Det kanske jag borde prova nån gång!

    SvaraRadera
  4. Ser fantasatiskt gott ut!
    förpackningar är ju fruktansvärt svåröppnat nu för tiden.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Guuud så gitt det såg ut! Det var länge sen jag hade fyllda paprikor...det får det bli i helgen tror jag! Kramiz

    SvaraRadera
  6. åh va gott det ser ut blir ju sugen ...ha det gott å kör försiktigt kramen

    SvaraRadera
  7. Ser så gott ut :)
    Ha en bra torsdag!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Mmmm en favoriträtt utan färsen då eftersom jag är veggis. Perfekt att frysa in, när man väl tagit sig in i de förbenade påsarna. Ha en skön fredag. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  9. Ser jättegott ut! tack för tips!

    SvaraRadera
  10. Godmorgon i stugan denna fredag!
    Nej, någon snö ingår inte alls i konceptet för en bra sommar, det räcker med kylan! Halka var det med en massa avåkningar men det blåste bra så snön blåste undan snabbt på de stora vägarna. Fast nästa vecka ska det visst komma ännu mer...
    Tror att kylan hänger i resten av mars månad och det är bra!!!Hoppet stiger nu om en kanonsommar! Kramiz

    SvaraRadera
  11. Önskar dej en trevlig helg!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  12. Så gott det ser ut o låter.. :)
    Ha en bra helg !!

    SvaraRadera
  13. Ser toppengott ut :)
    Ha en fin dag!
    Kramen rara♥

    SvaraRadera
  14. Mmm! Vad gott det är med fyllda paprikor.
    Måste ju nästan prova ditt recept med bulgur.
    Kramar i massor och ha en fin helg vännen / Jane

    SvaraRadera
  15. Men oj så gott det lät. jag har inte ätit fyllda paprikor sedan jag gick i skolan. (gick "kastrullteknisk)
    Kram

    SvaraRadera
  16. God morgon ...hoppas allt är bra så önskar jag dig en härlig helg kramen

    SvaraRadera
  17. Och "ditt" Göteborg visade sig från sin vackraste, om än något kylig, sida!

    SvaraRadera